Snel naar
Inhoud

Topscores Van Der Geest

Topscores slager Van der Geest

VIANEN – Met een 9,2 voor vaktechniek/technologie en een 9,9 voor ambachtelijke bereiding bleek Peter van der Geest vorige week de best geslaagde Meester Worstmaker.

De slager uit Heemstede kreeg maandag tijdens de jaarvergadering van het Worstmakersgilde uit handen van tv-presentator Jack van Gelder de bijbehorende trofee. Van der Geest had zich opgegeven voor de cursus Meester Worstmaker omdat hij zijn kennis wilde ophalen. ‘Het was alweer 25 jaar geleden dat ik voor het laatst in de schoolbanken had gezeten, op de slagersvakschool. Ik was erg gemotiveerd om de cursus met succes af te ronden en dat verklaart volgens mij de hoge cijfers,’ aldus Keurslager van der Geest die vol lof spreekt over docent Paul van Trigt en het waardeerde dat alle cursisten zonder reserves over hun bedrijf spraken. ‘Ook mislukte producten werden meegenomen naar de bijeenkomsten, enkel en alleen om van elkaar te leren.’Vakkennis
Meester Worstmaker is een initiatief van het Worstmakers Gilde. Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen is voor de deelnemers een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij aan de orde. Ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijk afwerking van de worst en vleeswaar en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld.

Bron: vleesmagazien.nl