Snel naar
Inhoud

Puur natuurlijk vlees

Rundvlees van de Veluwe

Ons rundvlees is afkomstig van Hollandse roodbonte runderen. Dit ras – genaamd Rijn Maas IJssel – groeit op in de weilanden rondom Lunteren. Hier genieten de runderen van een lange weidegang. De runderen groeien op in rust, met natuurlijke voeding en zonder preventief medicijngebruik. En dat proeft u!

Franse scharrelkip

Bent u bekend met het kiplabel Poulet d’Yvonne? Deze Franse scharrelkip groeit op in de Bourgogne aan het riviertje de l’Yvonne. Hier bevindt zich een aantal kleinschalige stallen met buitenuitloop in de weilanden. Elke morgen weer strooien de boeren hier volop granen uit. Goed om te weten: het voer is 100% natuurlijk – zonder toevoegingen van groeibevorderaars en antibiotica – en bestaat voor 70% uit granen en kruiden. De Poulet d’Yvonne staat dan ook bekend als een langzaam groeiend ras. Dit kiplabel is gewaardeerd met twee sterren van de Dierenbescherming.

Écht Texels lamsvlees

Liefhebbers van lamsvlees opgelet: wij verkopen écht Texels lamsvlees. Dit vlees is afkomstig van lammeren van het Texels schapenstamboek. Dat betekent dat de dieren zijn geboren en geweid op Texel. Hier groeien de lammeren op in de open natuur. Met uitsluitend gras en kruiden als voeding. Met als resultaat: een bijzonder smaakvol, mals en zuiver stuk lamsvlees.

Wroetvarken

Varkens moeten wroeten, deze gedachte vormt het fundament onder het label Wroetvarken. Deze varkens leven op dichte vloeren voorzien van een dikke laag strooisel. Hierop kunnen de varkens spelen, rusten én wroeten. Vergeleken met andere varkens hebben wroetvarkens drie keer meer leefruimte tot hun beschikking! Ook krijgen zij langer de tijd om op een natuurlijke wijze op te groeien. En het preventief gebruik van medicijnen is uitgebannen. Het Wroetvarken heeft als eerste varkensketen een Beter Leven Ster ontvangen van de Dierenbescherming.

Het Wroetvarken