Snel naar
Inhoud

Karin onze wildspecialist

Karin is onze specialist met meer dan 20 jaar poeliers ervaring. Jarenlang was zij actief in de poelierszaak van haar ouders. Tegenwoordig staat zij met haar ervaring en vakkennis in ons bedrijf centraal tijdens het wildseizoen. Naast een goede kwaliteit en uitgebreid assortiment wild en gevogelte kunnen wij u adviseren op het gebied van bereiding en recepten.
 

Karin's recept voor parelhoen in panchetta

ingrediënten:
  • 1 parehoen
  • zout en peper
  • ca. 12 plakjes pancetta of ontbijtspek
  • 1 citroen in plakjes
  • 1 hele knoflook gehalveerd
  • 15 salieblaadjes
Extra nodig:
  • keukentouw
  • bakpapier
  • bakplaat
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Betrooi de binnen-en buitenkant van de parelhoen met zout en peper. Bind de parelhoen eventueel op met keukentouw en verdeel de plakjes pancetta erover.
  2. Leg de parelhoen op het bakpapier en leg de citroen, knoflook en salieblaadjes er tegenaan. Vouw het bakpapier goed dicht en leg het pakket op de bakplaat in het midden van de oven.
  3. Braad de parelhoen in 1,5 - 2 uur gaar. Vouw het bakpapier de laatste 20 minuten open, zodat de pancetta krokant kan worden. Lekker met een frisse groene salade.
Tips
Voor meer wildrecepten www.wildplaza.com
 
Voor meer recepten vraag naar Karin in onze winkel.